Let at lave. Svær at lave. Tilbehør Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 2-3 min. pr. hold
# Ingredienser
til Franske kartofler
500 g mellemstore
kartofler
groft salt
Til stegning:
5 dl olie eller 250
g ukrydret svinefedt eller raffinol
*
Sådan laves Franske
kartofler
1. Skræl
kartoflerne.
Skær dem i 1 mm
tynde skiver og skyl dem i rigeligt, koldt vand i en stor skål.
Tag dem op og tør
dem i et viskestykke.
2. Varm fedtstoffet
godt op i en stor gryde.
Det skal være lidt
varmere end til almindelig fritering.
3. Kom
kartoffelskiverne i fedtstoffet, ikke for mange ad gangen.
De må ikke klistre
sammen.
4. Steg
kartoffelskiverne et par min., de skal være gyldne.
Rør evt. forsigtigt
og kort - i dem med en træspartel.
5. Tag kartoflerne
op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med groft
salt.
Server straks, fx
til stegt kød og fisk.
Tips: De afkølede kartofler kan opbevares i en
lukket dåse eller plastpose.
INFO: Franske kartofler eller Chips er tørrede eller
ovnbagte snacks der som regel laves af kartofler, men
kan også være fremstillet af andre råvarer som fx æbler. De kan
spises med dip, en blanding af cremefraiche
og forskellige krydderier, fx dild.
Der findes mange varianter, bl.a. sour cream and onion, salt og barbecue.
Entalsformen af ordet er chip, hvor flertalsformen er chips.
Ordet har oprindelse fra engelsk, hvor s'et bruges ved flertal.
Se de bedste opskrifter med
Franske kartofler
Se flere
opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------