Den mest berømte og elskede af alle grønsagsretter fra det
Sachsiske køkken, falder selv den mest kræsne feinschmeckerfor. Friske grønsager
skal som her tilberedes så kort som muligt så vitaminer, farve og smag bevares.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
12 spæde, små gulerødder
300 g spæde majroer
1 lille (300 g) blomkålshoved
400 g hvide asparges
250 g små champignon
1 spsk friskpresset citronsaft
100 g friske eller frosne ærter
1 lille løg
3 spsk smør eller margarine
1 ¼ dl grønsagsbouillon
2 dl fløde
1 dl tør hvidvin
salt, ¼ tsk hvid peber og 1 knivspids
reven muskatnød
* Tilberedning
1. Skrab gulerødderne og skær dem i 5 cm lange snitter.
Skræl majroerne og skær dem i 1 cm tykke stave.
Skyl blomkålen og del den i små buketter.
Skræl aspargesene og skær dem i 5 cm lange snitter.
Bland champignonerne med citronsaften.
2. Bring letsaltet vand i kog i en gryde
(vandet skal lige dække grønsagerne).
Lad derpå gulerødder, majroer og blomkål koge ca. 5 min.
Tag grønsagerne op, skyl dem hastigt med koldt vand og
lad dem dryppe af.
Læg aspargesene i vandet og kog i 8 min.
Lad ærterne koge med de sidste 3 min.
Skyl grønsagerne hastigt i koldt vand, lad dem dryppe af.
3. Hak løget fint.
Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande.
Steg svampene under omrøring i 5 min. Tag dem op.
Tilsæt evt. mere fedtstof og svits løgene.
Hæld bouillon, fløde og vin på.
Lad det koge ind til det halve.
Krydr med salt, peber og muskat.
Pisk 1 spsk fedtstof i stuvningen.
Øs stuvningen over grønsagerne i en gryde.
Varm op og bland forsigtigt.
Frisk grønsagsstuvning:
Pr. portion: Energi: Kcal 285 = kj 1197
Kulhydrat 22 g Protein 11 g Fedt 17 g (54%) Fibre 9 g
Tips:
Du får et komplet måltid hvis du serverer grønsags-stuvningen
sammen med kartoffelklatter eller grahamspandekager.
Det er også godt at servere stuvningen til en grillet bøf
som serveres med fx lidt hjemmelavet kartoffelmos.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..