Dessert Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 20 min. Afkøles: 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Gråpærer, vinkogte:
4 gråpærer
3 dl rødvin
saft af ½ citron
85 g sukker (1 dl)
1 stang vanilje
2 hele nelliker
*
Sådan laves Gråpærer, vinkogte:
1. Skyl pærerne. Skræl dem, men lad dem forblive hele med
stilken.
2. Hæld rødvin, citronsaft og sukker i en gryde sammen med
den flækkede vaniljestang og nellikerne.
Læg pærerne i gryden, de skal helst være dækket af lagen.
3. Bring pærerne i kog og lad dem koge for svag varme ca. 15
min., eller til de er møre.
4. Tag pærerne forsigtigt op og anbring dem på et halvdybt
fad.
Kog lagen ind nogle min. for god varme uden låg, og hæld den
over pærerne.
Lad dem blive helt kolde.
Tips: Server pærerne som dessert evt. sammen med
småkager eller som tilbehør til vildt eller ost.
Andre pærer kan erstatte gråpærer. Store pærer kan halveres.
Se flere opskrifter
med Pære
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------