Forret Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Grøn salat med bacon:
1 lille iceberg- eller grønt salathoved
½ friséesalat
6 skiver bacon (½ cm tykke)
Marinade:
4-5 spsk (oliven)olie eller valnøddeolie
1-1½ spsk vineddike
salt og peber
evt. lidt hakket persille eller purløg
*
Sådan laves Grøn salat med bacon:
1. Skyl salaten koldt og slyng den tør.
2. Skær baconen i smalle strimler eller terninger og steg
dem sprøde på en tør pande. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
3. Skær icebergsalaten i strimler, hovedsalat skal rives i
mindre stykker, ellers bliver den slatten.
Brug kun de lyseste blade af friséesalaten og skær dem i
mindre stykker.
Marinade:
4. Ryst ingredienserne til marinaden godt sammen.
Spar på saltet, baconen er salt.
5. Anret salaterne på et halvdybt fad og dryp marinaden
over.
Salaten må ikke svømme, den skal bare skinne let.
Sæt evt. tiloversbleven marinade i en skål ved siden af.
6. Fordel baconstykkerne over salaten og server straks.
Tips: Salaten kan nydes som forret med brød til.
Eller den kan serveres til hovedretten. Friske spinatblade eller vårsalat kan
supplere salaterne her. Og unge mælkebøtteskud, hentet langt fra alfarvej af
hensyn til bilosen. Marinaden kan smages til med lidt knust hvidløg.
Se flere
opskrifter med Salat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------