Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, ris: 20 min. Stegetid: 10-15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønsagsrisotto:
Risotto:
50 g smør
300 g langkornede ris (4 dl)
1 løg
6 dl grønsagsbouillon eller vand
evt. salt
Endvidere:
2 porrer
1 løg
4 skiver kogt, røget skinke eller bacon
3 spsk olie
1 grøn chilipeber
6 æg
1 tsk salt samt peber
*
Sådan laves Grønsagsrisotto:
1. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve.
Pil og hak løget.
Lad det blive gyldent i smørret.
Kom risen i og vend den nogle min., til den er ensartet
blank og varm.
2. Hæld halvdelen af bouillonen ved og lad den koge med
risen i 10 min., så er væden næsten opsuget.
Tilsæt den resterende bouillon og lad risottoen mørne under
låg for svag varme, yderligere ca. 10 min.
3. Skær imens rodskive og grove blade af porrerne.
Skyl dem koldt og skær dem i fine skiver.
Pil og hak løget og skær skinken (baconen) i små terninger.
4. Varm olien op i en bredbundet gryde eller en pande med
høje sider.
Svits porrer, løg og den hele chilipeber et par min. Det
skal ikke tage farve. Tilsæt skinken (baconen).
Lad blandingen snurre for svag varme, til grønsagerne er
møre, men stadig sprøde.
Fjern chilipeberen, den gør retten meget stærk, hvis den
deles eller koger med nu.
5. Pisk imens æggene sammen med salt og peber.
Vend æggemassen i grønsagerne og rør forsigtigt, til den
næsten er stivnet.
6. Tilsæt risene. Bland godt og smag til med salt og peber.
Tips: Grønsagsrisotto kan serveres som selvstændig
ret eller som tilbehør.
Se flere
opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------