Lidt mild, lidt
stærk, en lille smule eksotisk og en lille smule fyldig: Denne puré er den rene
nydelse! Det kan lyde som store ord, men denne dip er så fantastisk, så
er det fuldt fortjent.
Til 2 portioner 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
200 g dybfrosne
ærter
1 rød chili udkernet
1 avocado
100 g ærter
2 spsk citronsaft
salt og peber
1 bundt frisk koriander
hakket fint
Taco-chips passer
til.
* Tilberedning
Dybfrosne ærter
kommes i kogende, letsaltet vand og koges 5 minutter.
Hæld vandet fra, skyl
dem hurtigt under koldt vand og lad dem dryppe af.
Chili udkernes og
skæres i små terninger.
Avocado halveres og
udstenes.
Frugtkødet tages ud
med en ske og pureres sammen med ærter, citronsaft, salt og peber.
Frisk koriander
hakkes fint, røres sammen med resten af ærterne og chilien og kommes oven på
puréen.
Taco-chips passer
til.
Energi pr. portion: 285 kcal/1193 kJ. 9 g protein, 20 g fedt, 16 g kulhydrater
INFO: Guacamole er en traditionel mexicansk dip eller sauce,
som traditionelt består af moset avocado, løg og tomat. Navnet guacamole
stammer fra Nahuatl: Ahuacamulli, der er dannet ud fra ordene Ahuacatl + mulli.
Moderne varianter indeholder ofte hvidløg, limesaft, koriander og jalapeños.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.