Du kan godt nøjes med at lave mos kun med kartofler. Du kan også
tilsætte pastinak og gulerod. Luksus-tilbehør når det er bedst - mosede
grønsager er så lækre.
Til 4 portioner
# Ingredienser
3 gulerødder, skrællede og skivet i lige store stykker
3 pastinak, skrællede og skåret i lige store stykker
3 store bagekartofler, skrællede og skåret i lige store stykker
¼ kop mælk evt mere
2-3 spsk smør
1 knivspids salt
sort peber friskmalet, efter smag
1 håndfuld hakket frisk persille
* Tilberedning
Kog, damp eller mikrobølg grønsager indtil de er møre.
Tilsæt mælk og smør.
Mos groft og efterlad små bidder med forskellige grønsager i blandingen.
Tilsæt salt og peber, pynt med persille og server.
Tips: Se også Mos med kartofler, porrer og gulerødder
Rodfrugter som søde kartofler, blomkål, knoldselleri,
pastinak, persillerod og naturligvis kartofler er fantastiske grundelementer i en
gastronomisk lækker mos.