Gyldne nåle er tigerliljens tørrede blomsterknopper. De har
en særpræget, moskusagtig smag og kan købes i kinesiske forretninger.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
25 g tørrede liljeblomster
2 dåser a 225 g bambusskud, afdryppede
60 g Maizena
vegetabilsk olie, til friturestegning
1 spsk vegetabilsk olie
4½ dl grønsagsbouillon
1 spsk mørk sojasauce
1 spsk tør sherry
1 tsk sukker
1 stort fed hvidløg, skivet
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
½ gul peberfrugt
* Tilberedning
1. Udblød liljeblomsterne i varmt vand i 30 min.
2.Dæk bambusskuddene med Maizena.
Varm tilstrækkelig megen olie i en tykbundet gryde til at friturestege
bambusskuddene ad flere omgange, til de begynder at få farve.
Tages op med en hulske og afdryppes på køkkenrulle.
3. Liljeblomsterne afdryppes og de hårde ender skæres af.
Varm 1 spsk olie i en wok eller stor pande.
Tilsæt liljeblomster, bambusskud, bouillon, sojasauce,
sherry, sukker og hvidløg.
4. Skær peberfrugter i tynde strimler og kom dem i wokken.
Bring det i kog under konstant omrøring, dæmp varmen og lad
det simre i 5 min.
Tilsæt om nødvendigt ekstra bouillon eller vand.
5 Fordel retten i varme skåle og server.
Næringsindhold:
Kalorier 178. Sukker 3 g. Proteiner 4 g. Fedt 9 g. Kulhydrater
22 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Man kan nemt dække bambusskuddene med Maizena ved at hælde
melet i en plastpose. Læg ad flere omgange bambusskuddene i posen og ryst den
godt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.