Disse pindsvinelignende kartofler er sprøde på overfladen og
møre indeni og er et godt tilbehør til de fleste gryderetter og stegte eller
grillede steaks.
6 kartofler
# Ingredienser
100 g smør eller 1 dl olie
2 spsk frisk timian eller 1 spsk, tørret
1 knivspids cayennepeber
salt og friskkværnet peber
6 bagekartofler
# Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
Smelt smørret eller opvarm olien i en lille gryde ved middel
varme.
Rør timian, cayennepeber, salt og peber i.
Tag gryden af ilden og lad den stå, mens kartoflerne tilberedes.
2. Skræl kartoflerne og kom dem i koldt vand mens de andre
skrælles.
3. Læg skafterne af to træskeer parallelt og vandret med en afstand
på lidt mindre end bredden af en enkelt kartoffel.
Tilbered en kartoffel ad gangen; læg den vandret øverst på
skafterne.
Brug en skarp kniv og skær ½ cm store skiver på tværs af
kartoflen.
Skær fra venstre mod højre og skær ikke kartoflen helt
igennem, men
kun til skafterne.
Læg kartoflen tilbage i vandet og fortsæt til alle kartofler
er
skåret på samme måde.
4. Tør alle kartofler grundigt med køkkenrulle.
Læg dem i et ildfast fad eller en bradepande.
Hæld smør eller olie over kartoflerne og brug en træske til
at vende
kartoflerne adskillige gange, til de er godt dækket.
Brug en lille teske til at få noget af det smeltede smør
eller olie ned
mellem snitfladerne.
Ønskes en ekstra krydret smag, kan cayennepeber drysses over
og
evt. fordeles med en bagepensel.
5. Under stegningen skal kartoflerne pensles med smør- eller
olieblandingen fra panden mindst 3 gange.
Steges i 1-1½ time til skiverne har åbnet sig, og kartoflerne
føles møre,
når man stikker i dem med en spids kniv eller kødnål.
Serveres straks
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------