Her er virkelig noget for enhver smag! Med forskellige
smagstilsætninger på stængerne kan gæsterne vælge hver deres favorit. Bedst 24
timer i døgnet
• Øg fiberindholdet ved at drysse stængerne med hvedeklid.
Forberedelse 20 min + hævning. Tilberedning 15 min. 24
brødpinde
Ingredienser
25 g gær
1½ dl vand
1½ spsk olie
½ tsk salt
½ spsk sukker
1 æg
4½-5 dl hvedemel
TIL DRYS:
hvedeklid
birkes
sesamfrø
kommen
blandede italienske krydderurter
parmesanost
hvidløgspulver
TIL SØDE STÆNGER:
kanel/sukkerblanding
hakkede mandler + perlesukker
finthakket appelsinskal
Tilberedning
1. Opløs gæren i lidt af det lunkne vand.
Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt,
sukker og halvdelen af det sammenpiskede æg.
Tilsæt melet og ælt det til en fast dej.
Drys lidt mel over og lad dejen hæve under
et klæde ca. 30 min.
Sæt ovnen på 200 °C
2. Ælt dejen smidig og del den i 24 stykker.
Tril stykkerne til tynde stænger.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
3. Pensl stængerne med resten af ægget.
Kom det ønskede drys på.
4. Bag midt i ovnen ca. 15 min eller til
stængerne er smukt gyldne.
Lad dem køle af på en rist.
Hjemmebagte brødpinde:
Pr. stk: Energi: Kcal 49 = kJ 206
Kulhydrat 9 g Protein 1 g Fedt 1 g (18%) Fibre <1 g
Tips
Vær forsigtig med melet når du former dejen,
for meget mel gør det svært at forme
stængerne, så de bliver ensartede og fine.
Lav flotte spiraler. Sno dejstangen om
rensede og olierede blomsterpinde.
Lad dejen hæve og bag som anvist.
Lad spiralerne køle af på pindene og tag dem
derefter forsigtigt ud.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.