Tilbehør Dip Arbejdstid: 20 min. Iblødlægning: 24 timer Kogetid: 1 time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummusdip orange:
250 g kikærter (2½ dl)
1 spsk tamari
3-4 spsk tahina
3 spsk olie
saften af 2 appelsiner
saften af 1 citron
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk frisk revet ingefær
1 tsk gurkemeje
salt
*
Sådan laves Hummusdip orange:
1. Kom kikærterne i en skål og hæld rigeligt koldt vand
over.
Lad dem ligge i blød 24 timer.
2. Kasser udblødningsvandet, skyl ærterne godt og kom dem i
en gryde.
Hæld vand ved, så det dækker ærterne.
Kog dem 1 time, eller til de er møre.
Lad ærterne dryppe af i en sigte.
3. Kom ærter, olie, reven appelsinskal, appelsinsaft,
citronsaft, revet ingefær samt gurkemeje og salt i en foodprocessor, eller pisk
det, til en ensartet masse.
Tilsæt tamari og tahina og kør eller pisk det til
hummusdippen er ensartet.
4. Hummussen skal have en god fast konsistens, nærmest som
kartoffelmos.
Tilsæt evt. lidt mere appelsinsaft, hvis hummussen er for
tyk.
5. Anret hummussen i en skål og drys lidt gurkemeje over.
Tips: Server hummusdippen til rå grønsager eller oliven og
nachochips (fås i specialforretninger) sammen med et glas øl eller en
velkomstdrink.
Eller server den som hummus, se Hummus tahina.
Orange hummusdip kan smages til med forskellige krydderier
som koriander, fennikel eller knuste bukkehornsfrø.
Udblødte kikærter kan fryses. Kogetiden nedsættes da til ½ time.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Hummus
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------