Skær ned på tiden, du tilbringer i køkkenet, ved at blande
denne enkle og attraktive salat til frokost eller til buffeten ● Dressingen indeholder meget
lidt fedt
Forberedelse 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 stort løg
1 stor tomat
2 dåser tun (à 180 g) i vand
1 salathoved
100 g sorte oliven uden sten
1 spsk kapers
½ dl hakket persille
½ tsk friskkværnet sort peber
DRESSING:
2 spsk olie
saften af 2 citroner
1 tsk balsamicovineddike
1 spsk fint hakket persille
* Tilberedning
1. Bring vandet i kog i en gryde.
Pil løget, skær det i tynde skiver og læg skiverne i vandet.
Lad løgene koge ca. 30 sek.
Tag løgskiverne op og spul dem i koldt vand, til de er
kolde.
Lad dem dryppe af.
2. Skær tomaten i både.
Kom tunfisken i et dørslag og lad den dryppe af.
3. Skyl salatbladene godt og fordel dem på 4 tallerkener.
Læg løg, tomater, tunfisk, oliven og kapers på.
Drys med hakket persille. Kværn sort peber over.
4. Pisk olie, friskpresset citronsaft og eddike sammen i en
lille skål.
Rør persillen i. Dryp dressingen over salaten og server.
VARIATION
Skivede soltørrede tomater i olie eller skivet rød
peberfrugt giver
en delikat smag til salaten.
Tips:
Kapers findes i forskellige størrelser fra 2 mm i diameter,
til 1 cm i diameter. Kapers ligger i saltlage.
Hvis du vil spare på saltet, kan du skylle dem i koldt
vand inden de lægges på salaten.
Kepaløg eller skalotteløg kan blancheres,
for at få en mildere smag.
Anvend et stort løg eller flere små, for at få mindre
løgringe.
Pr. portion: Energi: Kcal 272 = kj 1136
Kulhydrat 4 g Protein 26 g Fedt 17 g (56%) Fibre 2 g
● Tunfisk
er en god kalciumkilde
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.