Tilbehør Arbejdstid: 15 min. Skal trække: mindst 3 dage. Let at lave. Mellem pris. 4 personer
# Ingredienser
til Hvidløg i olie:
4 hele hvidløg (40-50 fed)
ca 3 dl vand
½ dl vineddike
½ tsk salt
3 dl olie
3-4 kviste frisk rosmarin
6-8 hele peberkorn
*
Sådan laves Hvidløg i olie
1. Tag samtlige fed ud af hvidløgene.
Lad skallen forblive på.
Bring vandet i kog med eddike og salt og kog hvidløgsfeddene
heri i ca 5 min.
2. Tag hvidløgsfeddene op, lad dem køle af og pil dem.
3. Kom hvidløgsfeddene i et glas og fordel rosmarinkviste og
peberkorn imellem dem.
4. Hæld olien over de helt kolde løg, så den netop dækker.
Luk glassene tæt og lad feddene trække i olien på et køligt
sted i mindst 3 dage.
Server dem til stegt lammekød eller brug dem i tomatconcassé
eller andre sydeuropæiske grønsagsretter, varme og kolde.
Tips: Når hvidløgsfeddene er opbrugt, kan olien sies
og anvendes i salatmarinader.
Se flere
opskrifter med Hvidløg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------