På sydlandsk vis beriger vi kartoflerne med svampe, parmesan og olie. Det sætter prikken over
i'et.
Det smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter
netop nu!
Tid: 1¼ time, heraf ca
1 time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
800 g kartofler (7-8
stk.)
500 g svampe, fx Karl Johan eller østershatte
saft af 1 citron
1 bdt. bredbladet
persille
50 g parmesanost
2 skiver hvidt brød
½ dl olie
1 tsk salt
¼ tsk peber
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i ½ cm tykke skiver.
2. Gør svampene i
stand. Skær dem i tykke skiver.
Dryp dem med citron,
så de ikke bliver mørke.
3. Skyl og hak
persillen. Bland den med reven ost og smuldret brød.
Brødet kan findeles
i foodprocessoren.
4. Smør et ovnfast
fad med lidt olie.
5. læg kartofler og
svampe lagvis i fadet.
Drys med salt og
peber mellem lagene.
6. Drys
brødblandingen over og dryp med lidt olie.
7. Bag midt i en 175
°C varm ovn i ca 1 time eller til kartoflerne er møre.
8. Server gratinen
som selvstændig ret med brød
og tomatsalat
eller
som
tilbehør til stegt kød.
Tips: En rest af gratinen kan portionspakkes og fryses
ned.
Kan senere opvarmes
i mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------