Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 8-12 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser til Jordskokcreme:
300 g jordskokker
½ citron
1 dl fløde
1 æggeblomme
25 g smør
salt og hvid peber
*
Sådan laves Jordskokcreme
1. Skyl jordskokkerne og skræl dem så tyndt som muligt.
2. Kog jordskokkerne i så lidt vand som muligt, så bevarer
de smagen bedst.
Kom jordskokkerne i kogende vand tilsat citronsaft og kog
dem 8-12 min. under låg, til de er møre.
3. Hæld vandet fra jordskokkerne og purér dem gennem en
sigte.
4. Kog fløden op i en gryde, tag gryden fra varmen og pisk
æggeblommen i.
5. Pisk fløden i de purérede jordskokker sammen med smørret.
Smag til med salt og peber.
6. Hold jordskokcremen varm, tildækket, i en lun ovn, eller
varm den 1 minut i
mikrobølgeovn.
Jordskokcremen er et fint tilbehør til kalve- og lammekød.
Tips: Jordskokcremen kan laves i forvejen og varmes i
vandbad.
Jordskokkerne kan puréres i blender eller foodprocessor
sammen med den varme fløde og smørret.
Kogetiden er kortest først på sæsonen, se Jordskok.
Se flere
opskrifter med Jordskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------