Tilbehør. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: 8-10 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jordskokpuré:
500 g jordskokker
15-20 g smør
3-4 spsk fløde
salt
lidt citronsaft eller eddike
evt. lidt hakket persille eller andet grønt
*
Sådan laves Jordskokpuré:
1. Skræl jordskokkerne.
Læg dem i koldt vand tilsat lidt eddike eller citronsaft
efterhånden, så mørkner de ikke ved mødet med luften.
Kog dem 8-10 min. i letsaltet vand. De skal være møre, men
ikke plørede.
De kan også dampes på en grønsagsrist og under låg.
2. Lad jordskokkerne dryppe af og purér dem gennem en sigte
eller blend dem kort. Rør smør og fløde i og drys eventuelt med hakket
persille.
Server straks.
Tips: Jordskokkerne kan også koges i god bouillon og pureen
piskes med lidt af den, før smørret tilsættes.
I gamle dage kogte man jordskokker i halvt mælk, halvt vand,
og det bruges stadig at koge dem i fx letmælk. Det sker mest af hensyn til
hvidheden, så det kan man gøre, hvis man synes.
Hold øje med jordskokkerne. De er møre fra det ene øjeblik
til det andet, og et minut for længe kan gøre dem vandede og triste.
Tidligt på sæsonen er koge tiden kortest. Se Jordskok.
Variation:
Skræl og kog 300 g jordskokker møre i vand tilsat
citronsaft.
Purér jordskokkerne og rør dem med ca 1 dl cremefraiche.
Smag pureen til med friskreven peberrod, salt og peber.
Se flere
opskrifter med Jordskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------