Aftensmad Hovedret Tilbehør. Arbejdstid: 20-25 min. Ovntid: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (Som hovedret: 4 personer Som tilbehør: 6 personer)
# Ingredienser
til Kartoffel-porregratin
1 kg gamle kartofler
2 jævne porrer
1 dl reven ost (cheddar eller emmentaler)
salt og hvid peber
Endvidere:
2 æg
4-4½ dl fløde fra Thise eller Naturmælk
35 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kartoffel-porregratin
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Befri porren for rod og tør top, del den et par gange og
skyl den godt.
Skær porren i smalle ringe.
2. Smør et ovnfast fad og læg porrer og kartoffelskiver
lagvis med reven ost, salt og peber.
3. Pisk æg og fløde sammen og hæld blandingen over fadets
indhold.
4. Læg smørklatter øverst og sæt fadet på ovnens midterrille.
Bag, til alt er mørt, 1-1¼ time.
Tips: Server kartoffel-porregratinen som tilbehør til fx Frikadeller,
medisterpølse, Hamburgerryg og sprængt and, gås og andet kød.
Eller nyd den som hovedret, gerne ledsaget af en grøn salat.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------