En klassiker fra barndommens dage: kartoffelmos med sprødstegte løg. Passer til næsten alt, og smager også godt uden noget til. Du får succes med denne opskrift
Til 2 portioner. ❤
Er du alene så halvér ingredienserne eller gem til i morgen. Tilberedning:
35 min.
# Ingredienser
3 løg
25 g smør
1 spsk olie
300 g kartofler
1½ dl mælk
30 g smør
salt, peber og lidt muskat
purløg
* Tilberedning
Løg hakkes fint og steges gyldenbrune i 25 g smør og 1 spsk
olie ved mellemvarme og under stadig omrøring.
I mellemtiden skylles og skrælles kartofler, som koges møre
i letsaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre et øjeblik og
mos dem.
1½ dl mælk og 30 g smør bringes i kog sammen med salt, peber
og lidt muskat.
Bland det i kartoffelmosen sammen med løgene og rør det hele
godt sammen.
Serveres med et drys af snittet purløg.
Energi pr. portion: 393 kcal (1645 kJ) 6 g protein, 31 g
fedt, 24 g kulhydrat.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.