Dette er en fyldig og nem kartoffelret, som smager herligt som hovedret eller som tilbehør til fx en grillet bøf • Sammen med skinke og æg
giver retten fuldgyldigt protein.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
12-14 kartofler af en fast sort
4-5 tomater
100 g kogt skinke
1 bundt forårsløg
1 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1¼ dl kold hønsebouillon eller fond
1 dl cremefraiche
1 bundt dild
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne godt og kog dem møre, ca. 20 min.
Skold og flå imens tomaterne, fjern stilkfæstet og
skær kødet i små tern. Tern skinken.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i fine ringe,
også det grønne.
2. Smelt fedtstoffet i en stor teflongryde.
Steg forårsløgene blanke under omrøring.
Drys melet over og lad det brunes let.
Spæd med bouillonen, lidt ad gangen, og lad saucen
småkoge ca. 5 min ved jævn varme.
Tilsæt tomater, skinke og cremefraiche og lad det hele
simre i yderligere 5 min.
3. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af.
Pil dem og skær dem i skiver.
Skyl dilden og nip små kviste af.
Bland dildkviste og kartoffelskiver med saucen og smag
til med salt og peber.
Lækre stuvede kartofler:
Pr. portion: Energi: Kcal 357 = kj 1499
Kulhydrat 48 g Protein 12 g Fedt 13 g (33%) Fibre 5 g
Tips:
Når du skal pille en nykogt kartoffel så anvend et kartoffelspid.
Det holder kartoflen på plads og du brænder dig ikke så let.
Det går hurtigere hvis du bruger en rest kogte kartofler og
hele tomater fra dåse.
Lad tomaterne dryppe af, skær dem i små tern og
hæld dem i saucen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..