Stegte løg en god gammel dansk klassiker! Og det smager jo fantastisk. Prøv denne opskrift på traditionelle stegte løg med lever, tomater og ost...
Server løgene som en
selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fjerkræ.
4 personer. Tilberedning: 30 min. Kogetid: 10-15 min. Gratineringstid: 10-15
min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 store løg
300 g kyllingelever
el. kalvelever
25 g smør
salt, peber
paprika
citronsaft
1 spsk hvedemel
merian
basilikum
1 dåse flåede
tomater
4 spsk reven ost
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og kog
dem knap møre i letsaltet vand.
Skær et låg af
løgene og skrab »indmaden« ud.
2. Tør leveren,
kalvelever skal skæres i strimler, og rist leveren let i smørret.
Krydr leveren med
salt, peber og paprika og dryp med lidt citronsaft.
Bland leveren med »indmaden«,
rør melet i og krydr yderligere med merian og basilikum.
Tilsæt evt. lidt
væde fra tomaterne, hvis det er for tørt.
3. Fyld løgene med
leverblandingen, og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
Hæld tomaterne i
fadet og drys med reven ost.
4. Gratiner løgene i
ovnen 10-15 min. ved 225-250 °C eller sæt dem under grillen nogle minutter.
Server retten med flûte.
Se alle de bedste opskrifter med Løg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------