Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Løg, glaserede
500 g små skalotteløg eller perleløg
1 tsk salt pr. l kogevand
Glasering:
3 spsk sukker
50 g smør
*
Sådan laves Løg, glaserede
1. Pil løgene.
Det går lettest, hvis de overhældes med kogende vand og står
og trækker i vandet nogle min.
Hæld vandet fra og pil løgene.
2. Kom så meget vand i gryden, at løgene netop er dækket.
Tilsæt salt.
Lad løgene koge 5 min. og lad dem dryppe godt af i en sigte.
3. Kom sukkeret på panden.
Lad det smelte uden at røre i det.
Tilsæt smørret, når kanten af sukkeret perler lysebrunt.
4. Kom løgene på panden, så snart smørret er smeltet.
Ryst og skub panden frem og tilbage, så løgene ruller og
brunes på alle sider.
Dæmp varmen, læg låg på eller dæk med alufolie.
Lad løgene mørne yderligere 5-8 min.
De skal forblive hele og bevare biddet.
Tips: Glaserede løg er ikke noget, man spiser meget
af, så bliver maden for sød.
De skal fungere som et anderledes krydderi, gerne sammen med
andre grønsager.
Beregn 3-4 stykker pr. person.
Glaserede løg er specielt egnede som tilbehør til oksekød,
lam, gris og vildt.
Løg, glaserede,
milde:
Brug små løg af ens størrelse.
Skold og pil så mange, at de kan ligge i et lag i låg- eller
sautérpanden.
Dæk dem næsten med vand eller lys bouillon.
Tilsæt salt (hvis der bruges vand), 1½ spsk smør og 1-1½
spsk sukker.
Læg låg på panden, kog løgene for ret god varme et par min.,
tag låget af og lad væsken koge ind, til den bliver gyldenbrun og sirupsagtig.
Hold øje med panden.
Vend og ryst løgene, til de er ensartet brune.
Tag dem op og læg dem ved retten.
Glaseret på denne måde tåles løgene af alle, også af
mennesker, der ellers har svært ved at tåle løg.
Se alle de bedste opskrifter med perleløg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------