En sød og klistret karamelliseret løg og rødbede relish - velsmagende
- der er perfekt til hakkebøf, burgere og sandwich, og til stegt oksekød - prøv den lige. Giver
ca 1 liter. Arbejdstid 1 time.
# Ingredienser
2 spsk olie
4 løg (800 g), skåret tyndt
330 g lysebrunt sukker
3¾ dl cider eddike
600 g friske rødbeder, skrællede, revet groft
1 tsk groft salt
½ tsk sort peber, kværnet
* Tilberedning
1. Varm olie i stor gryde; kog løg under omrøring ca. 15
minutter eller indtil løg er blødgjort og karamelliseret.
2. Tilsæt resterende ingredienser; omrør over høj varme uden
kogning, indtil sukker er opløst.
Kog op.
Reducer varmen; lad simre uden låg, omrøres lejlighedsvis,
ca 30 min, eller indtil rødbeder er møre og relishen er tyk.
3. Kom i varmsteriliserede krukker; forsegl straks.
Sæt etiketter med dato, når de er kolde.
TIPS:
Brug engangshandsker, når du skræller rødbeder, da de
pletter dine hænder.
Opbevar relish på et køligt, mørkt sted i mindst tre uger
før åbning og i køleskab efter åbning.