Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Bagetid: 30-40 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Løg, ovnbagte
4 store løg (a ca 150 g) eller 8 jævne (a 80-100 g)
30 g smeltet smør
ovnfast fad eller portionsforme
*
Sådan laves Løg, ovnbagte
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Pil de yderste grove skaller af løgene.
Lad de inderste blive siddende.
Skær løget lige i bunden.
2. Skær et kryds i toppen af hvert løg og sæt dem i et
ovnfast fad eller små portionsforme.
3. Sæt løgene midt i ovnen og lad dem bage en halv times tid
for de jævne og ca 40 min. for store løg.
Løgene er færdige, når en kødnål går uhindret igennem.
4. Fordel det smeltede smør oven i løgene og server straks.
Tips: Server løgene til stegte kød- og fiskeretter af
næsten enhver art.
Glem ikke, at de også er en fin grønsag til hakkebøf og
frikadeller.
De bagte løg kan også spises som selvstændig ret, med
krydderurtesmør og rugbrød til.
En lille tynd skive bacon kan lægges over hvert løg, før det
bages, det giver god smag og sørger for det fornødne fedtstof.
Løgene kan også lægges ind ved en steg de sidste 30-40 min,
efter størrelse.
Gerne dryppet et par gange under bagningen.
Se alle de bedste opskrifter med Løg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------