Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Køletid: 15-30 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Løgsmør
4 skalotteløg (ca 60 g i alt)
60 g (usaltet) smør
fint salt og hvid peber
*
Sådan laves Løgsmør
1. Der skal temmelig nøjagtigt være lige så meget smør som
løg.
Et skalotteløg på 15 g, som er brugt her, er på størrelse
med en mindre valnød.
Kog løgene 1-2 min. i vand og pil dem.
2. Hak dem finest muligt.
De må ikke rives, så afgiver de for meget vand.
Gnid de finthakkede skalotteløg sammen med smørret.
Smag til med salt, hvis der bruges usaltet smør, og peber.
3. Form smørret til en rulle.
Brug alufolie eller fugtet pergamentpapir.
Læg rullen i køleskab ½ time.
I fryser klares afkølingen på den halve tid, men du bør
holde øje med, at smørret ikke bliver for hårdt.
Det skal netop være fast nok til at kunne skæres i skiver.
4. Skær smørret i 4 skiver med en skarp kniv.
Server det til eller på stegt kød, fugl eller fisk.
Tips: Skal skiverne af løgsmør vente, eller måske
ligefrem stå på bordet, bør de ligge i en lille skål med isvand.
Serveres løgsmørret som skiver på varmt kød eller fisk, kan
de holdes hele lidt længere, hvis de anbringes på en skive citron eller tomat,
agurk eller lignende, alt efter rettens art.
Det er også lækkert at lade løgsmørskiven smelte ned over en
kødskive i serveringsøjeblikket.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 uger.
Se alle de bedste opskrifter med Løg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------