Aftensmad Hovedret Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Linsesalat, varm
250 g røde linser
1-2 rødbeder
1 løg
1 tsk salt
¾ l vand
Marinade:
1 tsk dijonsennep
3 spsk olie
1 spsk vineddike
salt og peber
Endvidere:
200 g magert stribet flæsk af kogestrimlen
1 skalotteløg
1 bdt purløg
*
Sådan laves Linsesalat, varm
1. Skyl linserne i en sigte under rindende, koldt vand og
lad dem dryppe af.
2. Pil løget og skær det i kvarte.
Skræl rødbederne og skær den i store tern.
3. Kom linser, rødbeder løg, salt og vand i en gryde og
bring det i kog.
Skum omhyggeligt og lad linserne koge 25-30 min. under låg,
til de er møre.
Hæld linserne til afdrypning i en sigte og kom dem i en varm
skål.
Dæk til, så de holder sig varme.
Marinade:
4. Pisk sennep, olie og vineddike sammen og smag til med
salt og peber.
5. Skær flæsket i små terninger og rist dem sprøde på en
varm tør pande.
6. Skær skalotteløget i små terninger og klip purløgen fint.
7. Hæld marinaden over de varme linser.
Bland skalotteløg og purløg i salaten og pynt med de sprøde
flæsketerninger.
Tips: Linsesmagen harmonerer meget fint med
valnøddeolie, og salaten kan iblandes lidt finthakkede valnødder.
Salaten kan krydres med lidt friske timianblade.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------