Lyon er berømt for gastronomi i verdensklasse. De glaserede
løg og persillen i denne ret er typiske for den franske tradition. Bedst 24
timer i døgnet
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 30 min. Krævende. Til
4-6 pers.
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
80 g smør
1 lille løg, finthakket
1 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i tynde skiver med en skarp kniv, eller
brug et mandolinjern indstillet på 2 mm.
Læg skiverne i en skål og lad dem
trække i koldt vand, til de skal bruges.
2. En stor, tykbundet pande opvarmes over en middelvarmt
blus.
Smelt halvdelen af smørret og hæld løgene på panden.
Der krydres godt. Løgene steges ganske langsomt, til de er
bløde og klare.
Tag dem af panden.
3. Vandet hældes fra kartoffelskiverne, og de duppes tørre i
et rent viskestykke.
Læg den anden halvdel af smørret på panden.
Når det er helt smeltet, fordeles kartoffelskiverne på
panden, og der røres grundigt rundt.
Skiverne steges ved middel varme.
Rør jævnligt rundt, så alle skiverne bliver ensartet stegt.
Når de er lysebrune i kanten og gennemmøre, kommes løgene
tilbage på panden.
Retten røres sammen med den hakkede persille.
Smag til inden servering.
Mandolinjern
Dette tidsbesparende apparat har indstillelige skær, der
hurtigt snitter kartoflen i skiver eller julienne.
Kartoflen sættes fast på jernets håndtag. Det sikrer en nem
og hurtig arbejdsgang.
Mandolinjernet indstilles på den ønskede tykkelse, her 2 mm.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.