Tilbehør Dessert. Arbejdstid: 15 min. Mørningstid: ca 15 min. Afkøles: ca ½ time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rabarberkompot
500 g (vin)rabarber
Kogelage:
vand
sukker (ca 1½ dl)
½ stang vanilje
*
Sådan laves Rabarberkompot
1. Skyl rabarberne.
Skær fod og blad af og befri stænglerne for eventuelle grove
strenge.
Skær rabarberne i ca lange stykker.
2. Kom vand og sukker i en gryde sammen med den halve,
flækkede vaniljestang.
Kog lagen, under omrøring, til sukkeret er opløst. Tag
gryden fra varmen.
3. Kom rabarberstykkerne i lagen og bring den langsomt til
kogepunktet.
Tag gryden fra varmen og lad den stå med låg på ca 15 min.
4. Tag rabarberstykkerne op og læg dem i en skål.
Kog lagen ind for god varme uden låg til ca halvdelen.
Hæld lagen over rabarberne og lad kompotten afkøle.
Tips: Server rabarberkompotten som tilbehør til stegt
kylling eller til steg.
Eller server kompotten lun som dessert med koldt flødeskum
til.
Også egnet i trifli eller som fyld i en bagt tærtebund.
Rabarberkompot kan tilsættes ½ spsk kalciumklorid-opløsning
pr. ½ kg frugt for at neutralisere oxalsyren i rabarberne, hvis man spiser
rabarber meget hyppigt.
Rabarberkompot i ovn:
Læg de ituskårne rabarber i et ovnfast fad.
Drys dem med sukker, dæk fadet med alufolie og lad dem mørne
i ovnen 15 min ved 175 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------