Logo

Raita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Raita

 
Raita er en krydderi i det sydasiatiske køkken lavet af dahi sammen med rå eller kogte grønsager, sjældnere frugt, eller i tilfælde af boondi raita, med stegte dråber af dej lavet af besan. Den nærmeste tilnærmelse i det vestlige køkken er en skål eller dip eller en kogt salat.

 
Raita er klassisk tilbehør i det indiske køkken. Den yoghurtbaserede dip er god til at berolige oprørte smagsløg, hvis maden er ekstra spicy. Yoghurten skal drænes for væske, hvilket kan tage et par timer. Derudover skal raitaen stå køligt i en times tid, inden den er spiseklar.
Yoghurten skal drænes for væske, hvilket kan tage et par timer. Derudover skal raitaen stå køligt i en times tid, inden den er spiseklar.
Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 
# Ingredienser
5-6 dl yoghurt
1-2 spsk frisk mynte, finthakket
2 spsk frisk koriander, finthakket
1 spsk frisk grøn chili, finthakket
2-3 tomater
½ agurk
en smule limesaft
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
et nip sukker

 
* Tilberedning
Begynd med at dræne yoghurten:
Hæld 7-8 dl yoghurt i en si foret med et viskestykke eller kaffefiltre.
Læg sien over en skål og sæt den i køleskabet.
Lad yoghurten smide væsken i løbet af et par timer. 
Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre tern.
Lad dem trække med lidt salt.

 
Skær tomaterne i både, fjern kernerne og skær kødet i små tern.  
Rør yoghurten op med urterne, grøn chili, og smag til med salt, peber, spidskommen, limesaft og et lille nip sukker.
Kom tomater og agurker i.
Lad den stå køligt i en times tid, så smagen når at sætte sig. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her