Ratatouille er en skøn og velsmagende grønsagsret som er nem
at lave og passer godt som tilbehør til rigtig mange retter - få opskrift her.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Kogetid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 aubergine på ½ kg
2 squash (courgetter) ca 600 g i alt
2 løg
3 peberfrugter
500 g tomater
2 fed hvidløg
1 dl olie
2 spsk tomatpuré
3 dl halvtør hvidvin
2 stilke frisk
basilikum eller 1 tsk tørret
1 spsk hakket
persille
salt, peber
* Tilberedning
1. Skær auberginen
og squash i små tern og hak de pillede løg groft.
Skær peberfrugterne
i små tern og skær tomaterne i både.
Knus hvidløgsfeddene.
2. Lad olien blive
varm i en gryde.
Snur løgene gyldne
heri. Kom tomater og knuste hvidløgsfed i og tilsæt tomatpuré og hvidvin.
Kog blandingen i 10 min.
under låg.
3. Kom aubergine,
squash og peberfrugter i gryden og tilsæt de hakkede krydderurter.
Krydr med salt og
peber.
4. Lad retten koge
ved svag varme under låg i 25-30 min. alt efter, hvor udkogte du ønsker
grønsagerne.
I Frankrig koges
grønsagerne næsten til mos.
Server Ratatouille
som middagsret med groft brød til eller som frokostret.
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER
Wiki: Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk
sammenkogt ret, typisk bestående af tomater, løg, courgetter, peberfrugt og
aubergine, som sauteres i olie.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.