Med denne opskrift kan du servere din egen hjemmelavede
relish sammen med hjemmelavede hotdogs. Og faktisk kan relishen sagtens spises til
alle mulige andre måltider, da det sure twist altid er lækkert. Denne relish
består af agurk, løg og grøn peber samt en masse smagfulde krydderier.
Opskriften giver ca 2 glas af 200 ml. Relishen laves over to
dage, men arbejdstiden er ca 1 time.
Tilberedningstid: 1 time
# Ingredienser
2 agurker á 350 g
1 stort løg
1 lille grøn peber
2 spsk salt
125 ml hvidvinseddike
1,5 tsk Maizena
125 g sukker
½ tsk sellerifrø (kan udelades)
¼ tsk gule sennepsfrø
¼ tsk sennepspulver
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk stødt muskatnød
lidt stødt, sort peber
* Tilberedning
Vask agurkerne og skær dem i halve på langs.
Skrab al indmaden ud med en ske. Indmaden skal ikke
bruges.
Skær derefter agurkerne i fine, små tern.
Skræl løget og hak i fine tern.
Skyl den røde peber. Fjern stilk og frø og skær i fine
tern.
Bland de tre slags grøntsager i en skål med saltet.
Dæk skålen til og lad stå i køleskabet 24 timer.
Skyl grøntsagerne grundigt i vand gennem en sigte, så saltet
skylles af.
Lad grønsagerne dræne i sigten i 5-10 minutter, så det
overskydende vand forsvinder.
Bland Maizena med eddike og bland derefter krydderier og
sukker i.
Varm blandingen i en gryde over middelhøj varme og rør godt
rundt, indtil det hele er blandet til en jævn sauce.
Tilsæt grønsagerne og kog relishen op.
Småkog relishen i 10 minutter indtil grønsagerne bliver
gennemsigtige.
Rør rundt af og til så varmen fordeles jævnt, og det ikke
brænder på.
Smag til og juster eventuelt smagen.
Hæld den varme relish på steriliserede glas og luk til med
det samme.
INFO: Relish
Et velsmagende kogt og syltet produkt lavet af hakkede
grønsager, frugter eller urter og er en madvare, der typisk bruges som krydderi
til at forbedre noget andet. Eksempler er chutneys og den nordamerikanske
velsmagende, agurkerelish der spises med hotdogs eller hamburgere.