Tilbehør Syltning. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 25-30 min. Afdrypning: mindst 4-6 timer. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ribsgelé
1 kg ikke for modne ribs
sukker (knap )
pr. l saft
evt. konserveringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Ribsgelé
1. Skyl ribsene i koldt vand, det er ikke nødvendigt at
ribbe dem.
Kom klaserne i en gryde sammen med vand.
Bring det langsomt i kog og kog ribsene under låg ved svag
varme 15-20 min.
2. Lad saften dryppe af gennem et klæde eller en saft- pose
mindst 4-6 timer, gerne til næste dag.
Har du ingen saftpose og stativ, kan klædet bindes om benene
på en taburet, der er vendt.
Sørg for, at skålen, der sættes under, er stor nok.
Klem eller pres ikke, så bliver geléen uklar.
3. Mål saften og kom den i en ren gryde, undgå aluminium af
hensyn til frugtsyren.
Tilsæt sukkeret og bring saften langsomt i kog uden låg.
Lad saften koge ca 10 min., til den kan bestå geléprøven:
Dyp en tør ske i saften og hold den så højt over gryden, at
saften afkøles, idet den drypper ned fra skeen. Når den sidste dråbe på skeen
bliver lang, er geleen færdig.
4. Tag straks geléen fra varmen, skum den og tilsæt
konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen.
5. Hæld ribsgeléen på rene, varme glas og dæk dem med et
rent viskestykke.
Bind glassene til, når geléen er helt kold, gerne næste dag.
Tips: Ribsgelé er velegnet som tilbehør til stegte
kødretter og i de tilhørende saucer, specielt til vildt.
Ribsgelé bruges også i kager og tærter.
Ribsene skal være knap eller netop modne.
For modne ribs mangler pektin og dermed geleringsevne.
Hvis geléen ikke vil stivne, kan den koges op igen og
tilsættes geleringsmiddel.
Følg anvisningen på emballagen.
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------