Safranris er en ret/tilbehør lavet af safran, hvide ris og
bouillon. Safranris findes i mange landes køkkener. Opskriften ligner
almindelig kogte ris med lidt ekstra tilsætning af ingredienser.
Til 4 pers
# Ingredienser
1 tsk safrantråde
2 spsk varmt vand
2 spsk ghee eller
vegetabilsk olie
3 løg, hakkede
3 spsk smør
1 tsk stødt
spidskommen
1 tsk stødt kanel
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk paprika
3 laurbærblade
400 g langkornede
ris, skyllede og afdryppede
8 dl grønsagsbouillon
eller vand
100 g halverede
cashewnødder, ristede
* Tilberedning
1 Kom safrantråde og
varmt vand i en lille skål og
lad det trække nogle
min.
2 Varm imens ghee
eller olie i en stor gryde for svag varme,
tilsæt løgene og
svits under hyppig omrøring i 5 min.
Tilsæt smør,
spidskommen, kanel, salt, peber, paprika og
laurbærblade og
svits under omrøring i 2 min.
Tilsæt derefter
risene og svits under omrøring i 3 min.
Tilsæt safrantråde
og udblødningsvand samt bouillon.
3 Bring det i kog,
dæmp varmen, læg låg på og
lad det simre i
20-25 min, eller til al væden er absorberet.
Hvis risene ikke har
kogt tilstrækkelig længe, tilsættes en
smule mere bouillon,
og de koges, til de er møre, og
al væden er
absorberet.
4 Tag gryden fra
varmen, fjern og kasser laurbærbladene.
Smag evt. til med
salt og peber.
Tilsæt cashewnødder
og rør dem godt ind i risene.
Serveres varm.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------