Logo

Yorkshirepudding i portionsstørrelse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Yorkshirepudding i portionsstørrelse

 
Det perfekte tilbehør til roastbeef eller beef wellington, Yorkshire puddings er overraskende lette at lave. Opskriften er den bedste i verden. Jeg er selv halvt englænder
 
# Ingredienser:
4 æg
2 dl mælk
200 g hvedemel
½ tsk salt
½-1 dl solsikkeolie til formen

 

 
* Tilberedning
Pisk æggene sammen i en skål med et piskeris.
Tilsæt mælk og sigtet hvedemel – og pisk det hele godt sammen, så der ingen klumper er.
Tilsæt en smule groft salt og så er dejen færdig.

 
Tænd ovnen på 190 °C og fordel olien i en 12 styks aluminium muffinform og sæt den i ovnen i 15 minutter.
Olien skal ikke smøres ud i formen – blot hældes ned i bunden, ca 1 cm.

 
Tag formen med olien i ud af ovnen når de 15 minutter er gået og hæld dejen ned i den varme form med olie - brug en øseske.
Undgå at der kommer dej andre steder end ned i selve formene.
Sæt formen ind i den varme ovn igen og undgå at åbne ovndøren under bagning.
Bages nu 18-20 minutter (afhængig af ovnen) ved 190 °C.

 
INFO: Opskriften er go. Det menes at Yorkshire Pudding, har sin oprindelse, fra det nordlige England, hvor man har opskrifter tilbage fra starten af 1700-tallet, beskrevet som "A dripping pudding" Fremstillingsmåden var simpel, når man lavede "roast" (steg), lå denne på en rist og under den en bradpande. Man hældte en blanding af æg, mælk og mel, ud i bradepanden, hvor fedt og sky dryppede ned i fra kødet. Brødet blev spist de andre dage, hvor der som oftest ikke var kød. Spises dog bedst sammen med kød og sauce. Smager fantastisk når de dyppes i Yorkshiresauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her