Det perfekte tilbehør til roastbeef eller beef wellington, Yorkshire puddings er overraskende lette at lave. Opskriften er den bedste i verden. Jeg er selv halvt englænder
# Ingredienser:
4 æg
2 dl mælk
200 g hvedemel
½ tsk salt
½-1 dl solsikkeolie til formen
* Tilberedning
Pisk æggene sammen i en skål med et piskeris.
Tilsæt mælk og sigtet hvedemel – og pisk det hele godt
sammen, så der ingen klumper er.
Tilsæt en smule groft salt og så er dejen færdig.
Tænd ovnen på 190 °C og fordel olien i en 12 styks aluminium
muffinform og sæt den i ovnen i 15 minutter.
Olien skal ikke smøres ud i formen – blot hældes ned i
bunden, ca 1 cm.
Tag formen med olien i ud af ovnen når de 15 minutter er
gået og hæld dejen ned i den varme form med olie - brug en øseske.
Undgå at der kommer dej andre steder end ned i selve formene.
Sæt formen ind i den varme ovn igen og undgå at åbne ovndøren
under bagning.
Bages nu 18-20 minutter (afhængig af ovnen) ved 190 °C.
INFO: Opskriften er go. Det menes at Yorkshire Pudding, har
sin oprindelse, fra det nordlige England, hvor man har opskrifter tilbage fra
starten af 1700-tallet, beskrevet som "A dripping pudding"
Fremstillingsmåden var simpel, når man lavede "roast" (steg), lå
denne på en rist og under den en bradpande. Man hældte en blanding af æg, mælk
og mel, ud i bradepanden, hvor fedt og sky dryppede ned i fra kødet. Brødet
blev spist de andre dage, hvor der som oftest ikke var kød. Spises dog bedst
sammen med kød og sauce. Smager fantastisk når de dyppes i Yorkshiresauce.