Forret Salat. Arbejdstid: 50 min. Kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Fennikelsalat med muslinger:
2 kg friske
blåmuslinger
Kogelage:
2,5 dl vand (evt.
halvt hvidvin)
5 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 bdt persille
Endvidere:
2 små fennikler
1 bdt dild
Marinade:
4 spsk olie
1 spsk hvid
vineddike
salt og peber
*
Sådan laves Fennikelsalat med muslinger:
1. Skyl og børst
muslingerne. Se Blåmuslinger.
2. Kog
vandet/hvidvinen op med peberkorn, laurbærblad og persille i en stor gryde.
Kom hurtigt alle
muslingerne i.
Damp dem ved kraftig
varme under låg i ca 5 min.
Ryst gryden godt af
og til.
3. Tag muslingerne
op, kasser muslinger, der stadig lukker tæt.
Vrid den øverste
skal af og pil muslingerne ud.
Fjern eventuelt
strengen og den lille sorte kugle.
4. Gør fenniklerne i
stand.
Fjern rodskiven,
stilkene og de yderste blade, hvis de er tørre.
Skyl dem i koldt
vand og skær dem i papirtynde skiver fra top til rod.
Brug en
pålægsmaskine eller en høvl.
Marinade:
5. Pisk olie og
vineddike sammen og smag til med salt og peber.
6. Læg
fennikelskiverne i en skål, kom de afkølede muslinger ovenpå og hæld marinaden
over.
Pynt med hakket dild
og dildkviste og server med flutes.
Tips: Dåsemuslinger kan erstatte friske. Beregn 1
dåse med 225 g.
Gem muslingeafkoget
og brug det ved en senere lejlighed som ingrediens i en fiskesuppe eller
-sauce. Det kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med fennikel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------