Kreativ brug af smuk og farverig frugt giver mange ideer til
kaloriefattige retter. Nødder tilføjer protein og smag.
• En portion indeholder dobbelt op af det anbefalede
dagsbehov for C-vitamin.
Forberedelse 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 stor appelsin
1 grønt æble
1 papaya i tern
½ ananas i tern
25 grønne kemifrie vindruer
12 sorte oliven
1 hoved romainesalat
DRESSING:
4 tsk hindbærvineddike eller
æblecidereddike
4 tsk olie
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk dijonsennep
GARNERING:
1 spsk pinjekerner
2 spsk valnødder eller pecannødder
lidt hakket purløg
* Tilberedning
1. Bland dressingens ingredienser i et glas med skruelåg.
Ryst godt til dressingen er blandet og
stil den i køleskabet, til den skal bruges.
2. Skær enderne af appelsinen og
stil den på et fad for at opsamle appelsinsaften.
Skær skallen af.
Skær appelsinens både fri af de hvide hinder.
Læg appelsinbådene og appelsinsaften i en skål.
3. Skær æblet i kvarte og fjern kernehuset.
Skær hver fjerdedel i fire både.
Bland æblebådene med appelsinbådene og
lad æblet dækkes af appelsinsaften.
4. Tilsæt papaya, ananas, vindruer, oliven og
dressing og bland så salaten dækkes af dressingen.
5. For en skål med salatblade og læg frugtsalaten ovenpå.
Drys med pinjekerner, valnødder og purløg. Server straks.
Tips:
Skræl appelsinen ved først at skære enderne af.
Stil appelsinen på en tallerken eller skærebræt.
Skær derefter skallen og den hvide hinde af.
Anvend en skarp savtakket kniv.
Skær appelsinens både fri af de hvide hinder.
Hold appelsinen over en tallerken for at opsamle
appelsinsaften.
Pr. portion: Energi: Kcal 238 = kj 999
Kulhydrat 25 g Protein 3 g Fedt 14 g (53%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.