Her er mange dejlige opskrifter – inklusiv denne skønne hindbærsalat, der passer perfekt til enhver sommerbegivenhed og så endda med ostespecier. Specie
er oprindeligt en betegnelse for en dansk mønt fra 1700-tallet. Senere er
udtrykket også brugt om små, flade kager, der i form minder om mønten.
Til 6 personer
# Ingredienser
Ostespecier (45 stk.):
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
¼ tsk fint salt
½ tsk groftkværnet peber
100 g koldt smør
100 g fintrevet, mellemlagret Danbo ost 45+ (25%)
Dressing:
1 spsk hindbærvineddike
1 spsk sukker
¼ tsk fint salt
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk vand
Hindbærsalat:
1¼ liter feldsalat i buketter (ca. 75 g)
200 g friske eller frosne, optøede hindbær
100 g mellemlagret Danbo ost 45+ (25%) i små tern
½ tsk groftkværnet peber
* Tilberedning
Ostespecier: Bland mel, salt og peber i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
Tilsæt osten.
Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse"
(ca. 22 cm lang).
Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Skær derefter "pølsen" i ca. ½ cm tykke skiver
(ca. 45 stk.).
Læg ostespecierne på plader med bagepapir og
bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 200 °C.
Dressing:
Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter
lidt.
Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i
mindst ½ time.
Smag til.
Hindbærsalat:
Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat.
Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af
ostespecierne.
Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.
Tips:
Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink –
serveret sammen med oliven og bladselleri.
Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en
"pølse" og
indpakket i alufolie, i 1-2 døgn.
De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4
døgn.
Se alle de bedste opskrifter med Hindbær
eller Salat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.