Her får du opskriften
på en lækker salat med spegeskinke, jordskokker og ost. En god opskrift til efterårs- og vintermånederne. Få
opskriften her!
Kan serveres til stegt kød, fx dyreryg, kalvekoteletter
eller okseculotte
Til 6 personer
# Ingredienser
8 jordskokker (ca. 350 g)
½ liter koldt vand
2 tsk friskpresset citronsaft
100 g spegeskinke i tynde skiver
125 g Danablu 60+ (36%)
Dressing:
2 spsk vindruekerneolie
2 tsk hvid balsamicoeddike
friskkværnet peber
2½ liter salat revet i grove stykker, fx egeløvsalat (ca.
200 g)
* Tilberedning
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem
efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver
misfarvede.
Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fordel spegeskinken på ovnens rist.
Stil risten på en plade med bagepapir.
Sæt skinken midt i en kold ovn - indstil på 225 °C og steg i
ca. 15 min.
Hak osten fint.
Dressing: Pisk olie, eddike og peber sammen.
Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem.
Vend dressingen sammen med jordskokkerne.
Ved serveringen:
Anret salat, jordskokker med dressing og Danablu lagvis i et
stort fad.
Bræk den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i
salaten.
Tips: I stedet for hvid balsamicoeddike kan man
anvende hvidvinseddike.
Salaten i sig selv egner sig glimrende som frokostret til 3
personer.
Drikkevarer: fyldig, tør hvidvin, fx sauvignon blanc fra
Loire
Se alle de bedste opskrifter med Jordskokker
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.