Forret - Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Julesalat med grøn sauce:
3-4 julesalat (400-500 g)
Grøn sauce:
2 hårdkogte æg
1½ dl fløde
2 spsk hvidvinseddike
1 lille løg
1 lille bdt purløg
1 lag kørvel
salt og hvid peber
*
Sådan laves Julesalat med grøn sauce:
Grøn sauce:
1. Pil æggene, del dem midt igennem på langs og tag
blommerne ud.
Hak æggehviderne.
2. Gnid fløden sammen med æggeblommerne og rør
hvidvinseddiken i.
3. Pil løget og hak det fint.
Skyl, tør og hak purløg og kørvel.
Bland løg og krydderurter i saucen og smag til med salt og
peber.
4. Befri julesalaten for de yderste grove blade, skær
rodskiven ud med et kegleformet snit og skyl salaten kort under rindende, koldt
vand.
Salaten må ikke ligge i vand, så bliver den bitter.
Snit salaten fint og fordel den i et halvdybt fad.
5. Hæld saucen over salaten og pynt med de hakkede
æggehvider.
Server julesalaten som tilbehør til stegte kød- og
fiskeretter eller spis den som frokostret med Flûtes.
Se alle de bedste opskrifter med Julesalat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------