Den krydrede jordnøddedressing til salaten kan tilberedes i
forvejen og opbevares i køleskabet, til den skal anvendes.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
4 store, faste kartofler
300 g frisk ananas, skåret i tern
2 gulerødder, revne
175 g bønnespirer
1 bundt forårsløg, i skiver
1 stor courgette, i tynde stave
3 stilke bladselleri, i tynde stave
175 g usaltede jordnødder
2 kogte kyllingebrystfileter a ca. 125 g, skåret i skiver
DRESSING
6 spsk jordnøddesmør
6 spsk olie
2 spsk lys sojasauce
1 rød chili, hakket
2 tsk sesamolie
4 tsk limesaft
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres kartoflerne i små tern. Bring en
gryde med vand i kog.
2. Kog kartoflerne i 10 min, eller til de er møre. De
afdryppes og sættes til side til afkøling.
3. Hæld de afkølede kartofler i en salatskål.
4. Tilsæt ananas, gulerødder, bønnespirer, forårsløg,
courgette, selleri, jordnødder og kyllingekød.
Vend alle salat-ingredienserne godt sammen.
5. Dressing: Kom jordnøddesmørret i en lille skål og pisk
lidt efter lidt olie og sojasauce i.
6 Rør chili, sesamolie og limesaft i, til det er godt
blandet.
7. Hæld den krydrede dressing over salaten og vend den
forsigtigt, så alle ingredienser er dækkede. Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 802. Sukker 15 g. Proteiner 35 g. Fedt 55 g. Kulhydrater
45 g. Mættede fedtsyrer 10 g.
Kokkens tip
Usødet ananas på dåse kan anvendes i stedet for frisk
ananas. Kan man kun få sødet ananas på dåse, afdryppes den og skylles under
koldt, rindende vand inden anvendelse.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.