Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (6
personer) -
# Ingredienser til Farsbrød, græsk:
Ris:
2,5 dl vand
1 dl ris
½ tsk salt
Fars:
250 g hakket
lammekød
250 g hakket oksekød
1 æg
1 dl mælk
1 fed knust hvidløg
1 tsk salt
Fyld:
125 g fetaost
100 g hvidløgsost
1 bdt persille
1 bdt dild
1 spsk olie
peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Farsbrød, græsk:
Ris:
1. Bring vandet i
kog og tilsæt salt og ris.
Dæmp varmen og læg
et tætsluttende låg på.
Lad risene koge ved
svag varme i 12 min.
Tag gryden fra
varmen og lad den stå med låg på endnu 12 min.
Fars:
2. Rør de to slags
kød sammen med æg, mælk, hvidløg og de afkølede ris.
Tilsæt salt og
peber. Lad farsen hvile en halv times tid.
Fyld:
3. Bland de to slags
ost. Hak persille og dild.
4. Fordel farsen i
et 2 cm tykt lag på et stykke pergamentpapir, der er gjort let fedtet med olie,
eller på alufolie.
Drys persille og
dild over farsen.
Læg osten som en
pølse midt ned gennem farsen.
5. Rul det hele
sammen som en roulade ved hjælp af papiret eller alufolien.
Tryk enderne op om,
og godt sammen, så osten ikke løber ud.
6. Smør et ovnfast
fad og læg farsbrødet heri.
Pensl med olie og
drys groftkværnet peber over.
7. Bag farsbrødet
midt i ovnen en times tid, ved 200 °C.
8. Lad det blive
koldt, før det skæres i skiver og serveres.
Server godt landbrød
og en Agurkesalat, græsk, til.
Tips: Farsbrødet kan drysses med friskhakket
timian eller merian, når halvdelen af bagetiden er gået. Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Farsbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------