Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile i alt: ca 1 time Kogetid: 3-5 min. Middelsvær at lave. Lav
pris. Mængde: ca 500 g (5-6 personer)
# Ingredienser til Fettuccine:
400 g hvedemel (ca.
6,5 dl)
4 æg
1 tsk fint salt
1 spsk olie
Endvidere:
1 spsk olie
40 g (usaltet) smør
*
Sådan laves Fettuccine:
1. Læg melet i en
bunke på køkkenbordet.
Lav en fordybning i
midten og slå æggene ud heri.
Tilsæt salt og olie.
2. Løft melet ind
over æggene, evt. med en gaffel, og ælt dejen glat og smidig med hænderne.
Er den for tør, kan
den tilsættes en smule lunkent vand.
3. Lad dejen hvile
tildækket ca 30 min.
4. Del dejen i 2
portioner og udrul hver portion på et meldrysset bord.
Rul dejen ud, drys
dejpladen med mel, vend den og rul igen.
Bliv ved, til dejen
er papirtynd.
5. Hæng den første
dejplade over et vandret kosteskaft el. lign. med et klæde på, mens den anden
dejplade udrulles.
Hæng også den over
et kosteskaft og lad dejpladerne hvile ca 30 min.
6. Rul dejpladerne
sammen som roulader og skær dem i ½ cm tykke skiver med en skarp kniv.
7. Fold hver
strimmel ud, så de ikke klistrer sammen, og læg dem på et klæde, til de skal
koges.
Det gør ikke noget,
at de ligger lidt ind over hinanden.
Kogning:
8. Sæt rigeligt,
letsaltet vand over i en gryde.
Tilsæt 1 spsk olie
og bring det i kog.
Kom pastaen i under
omrøring og kog den få min.
Så snart den stiger
op til overfladen, er den færdig.
9. Hæld straks
vandet fra og lad båndspaghettien dryppe af et øjeblik i et dørslag.
Kom den i en varm
skål, sammen med smørret, og server straks.
Tips: Fettuccine kan serveres med friskreven
parmesanost og/eller en god pastasauce til.
Fettuccine skal, som
al anden pasta, koges »al dente«, det vil sige »til tanden møder lidt
modstand«. Prøv altid, om pastaen er »al dente«, ved at bide i en.
Et marmorbord er
specielt godt til udrulning.
En enkel måde at
servere fettuccine på er, når den er kogt, at varme 1 dl olie i en gryde.
Rør så meget
finthakket hvidløg i, som man synes, og lad det ligge i olien knap et minut
uden at brune.
Rør derpå
fettuccinen i. Man kan også hælde olien over fettuccinen gennem en sigte, så
hvidløget bliver siet fra efter at have afgivet smag.
Fettuccine verdi: (Grøn båndspaghetti) tilberedes på samme
måde som almindelig fettuccine, men med 3 æg og 75 g spinatpuré:
Damp friske
spinatblade i det vand, der hænger ved, når de er skyllede.
Tryk de kogte
spinatblade fri for vand og blend dem eller kør dem gennem persillekværnen, lad
pureen køle af og bland den i dejen. Se billedserien.
Sådan laves Fettuccine verdi:
1. Læg hvedemelet i
en bunke på bordet.
Lav en fordybning i
midten og slå 3 æg ud heri. tilsæt 1 tsk fint salt, 1 spsk olie og 75 g spinatpuré.
2. Løft melet ind
over æggene og spinatpureen, og ælt dejen glat og smidig med hænderne.
Lad dejen hvile
tildækket ca 30 min.
3. Del dejen i 2 og
rul halvdelen ud på et melet bord.
Drys dej pladen med
mel, vend den og rul igen. Bliv ved, til dejen er papirtynd.
4. Hæng dejen over
et vandret kosteskaft med et klæde på, mens den anden dejplade udrulles.
5. Rul dejpladerne
sammen som roulader og skær dem i ½ cm tykke skiver med en skarp kniv.
6. Fold hver
strimmel ud, så de ikke klistrer sammen og læg dem på et klæde, til de skal
koges.
Se de bedste opskrifter med
Fettuccine
Se flere opskrifter
med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------