Caponata er en siciliensk aubergineret som serveres kold som en appetitvækker eller på salatblade som salat. Her er det lavet som en vegetariansk sauce til pasta.
Giver 4 portioner eller
8 appetitvækkere
# Ingredienser
1 mellem aubergine (ca
450 g)
1¼ tsk salt
3 mellemstore tomater
(ca 450 g)
7 cl olie
1 lille grøn peberfrugt,
skåret i strimler, fjern kerner og hinde
1 mellem løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
7 cl af hver fyldte grønne
oliven og rosiner
6 cl balsamisk eller
rødvinseddike
2 spsk kapers (valgfrit)
1 knsp af hver knust
kanel og sort peber
285 g spinat fettuccine,
kogt og afdryppet
friske basilikum blade
til pyntning
* Fremgangsmåde
1. Skyl auberginen. For
at tilberede auberginen, skæres toppen og stilken af.
Skær auberginen i 6 mm tykke skiver med kokkekniven.
Places i en stor si over
en skål; strø med 1 tsk salt.
Lad dem afdryppe i 1
time.
2. For at fjerne kernerne
fra tomaterne, skæres de i halve.
Fjern stilken og kernerne;
smid det ud.
Hak tomaterne fint.
3. Flyt ovnstativet til
nederste position i ovnen.
Forvarm ovnen til 230
°C.
Placer aubergineskiverne
i et lag på en bageplade; smør begge sider let med noget
af olien.
4. For at riste auberginestykkerne,
bages i 10 min eller indtil de er let brune på bunden.
Vend stykkerne om med
en tang; rist i yderligere 5 min eller indtil toppen er let brun og skiverne er
blødgjort. Sæt til side.
5. Varm resterende olie
i en gryde over mellem-høj varme.
Steg peberfrugterne under
omrøring i den varme olie i ca 5 min eller indtil peberen bliver klar grøn.
Læg peberstrimlerne på
en tallerken; sæt til side.
6. Tilsæt løg og hvidløg
i den samme gryde; steg under omrøring i 5 min eller indtil løget er blødt. Tilsæt
tomater, oliven, rosiner, eddike, kapers, kanel, sort peber og resterende ¼ tsk
salt.
Steg indtil det meste
væde er fordampet.
7. Skær de ristede aubergineskiver
i kvarte; bland dem i tomatblandingen.
Tilsæt resterende peberfrugt, varm det igennem.
Server det over fettuccine.
Pynt hvis det ønskes.
Trin 1: Skær aubergine
i 6 mm tykke skiver.
Trin 2: Fjern kernerne
fra tomaterne.
Trin 4: Vend aubergineskiverne
mens de bruner.
INFO: Caponata er en siciliansk ret bestående af hakket
stegt aubergine og andre grønsager, krydret med olie, tomatsauce, selleri,
oliven og kapers, i en sur-sød sauce. Talrige lokale varianter findes
vedrørende ingredienserne ved at tilsætte gulerødder, paprika, kartofler,
pinjekerner og rosiner.
Aubergine er tilgængelige
hele året; højsæson august og september. Se efter faste auberginer med en glat skral
og en ensartet farve. Undgå dem der er bløde, plettede eller har huller og ar. Sædvanligvis
er de mindste auberginer de sødeste og mest møre. Auberginer stødes let.
Tag forsigtigt på dem og op bevar dem i stuetemperatur i op til 2 dage eller køl
dem i plasticposer i op til 4 dage. Brug dem så hurtigt som muligt fordi auberginer
bliver bitre med alderen.
Se alle de bedste opskrifter med Aubergine
Se alle de bedste salat-opskrifter Pasta
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------