En madglad italiener bød på flamberet spaghetti. Vi fik opskriften med hjem, og nu kan du også forsøge dig! Det smager saftsuseme godt. Ret nemt og lækkert
Tid: ca 45 min. 6
pers.
# Ingredienser
2 løg
1-2 fed hvidløg
1 gulerod
1 lille stykke
rodselleri
300 g hakket oksekød
1 spsk margarine
eller olie
100 g røget skinke
1 ds. flåede
tomater, hakkede
2 dl vand eller bouillon
1 tsk salt
¼ tsk peber
⅓ tsk timian
3 spsk rød- eller
hvidvin
250 g spaghetti
vand og salt
2 spsk olie
½ dl cognac
1 dl cremefraiche
50 g reven ost,
Danbo
* Fremgangsmåde
1. Skræl løg,
hvidløg, gulerod og selleri. Hak grønsagerne fint.
Det går hurtigt i foodprocessoren.
2. Brun kødet i
fedtstoffet sammen med strimlet skinke og de hakkede grønsager.
3. Tilsæt de flåede,
hakkede tomater og spæd med vand eller bouillon.
Tilsæt krydderier.
4. Lad saucen koge
ved svag varme ca 15 min.
Smag evt. til med
vin hen mod slutningen af kogetiden.
5. Kog spaghettien i
rigeligt letsaltet vand.
Kog den et minuts
tid kortere end angivet på pakken.
Hæld den i et
dørslag.
6. Opvarm olien på
en stor stegepande.
Læg den godt
afdryppede spaghetti i og lad den blive gennemvarm.
Flyt panden fra
emhætten.
Hæld cognac på,
antænd den og lad den brænde ud under omrøring.
7. Kom kødsaucen på
lidt ad gangen.
8. Rør til slut cremefraiche
og reven ost i.
Lad det blive godt
varmt og server straks.
Tips: Retten bliver også fin uden cognac og
flambering.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta Grønsager Hakket oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------