Næste gang der er friske asparges at købe, er det tid at lave denne fantastiske sauce til raviolien. Asparges er en glimrende A-vitamin-kilde.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 35 min. 6 portioner
# Ingredienser
1 bundt friske grønne asparges, 250 g
2 tsk olie
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
2 dåser hele tomater à 400 g
1 tsk tørret timian
salt og sort peber
450 g ravioli med svampe eller ost
1 dl reven frisk parmesanost (valgfrit)
* Tilberedning
1. Skyl aspargesene og bræk enderne af.
Bring lidt vand i kog i en gryde.
Læg aspargesene i et dørslag, læg det i gryden,
læg låg på og lad aspargesene dampe,
til de er knapt møre, ca. 5 min.
Tag aspargesene op, lad dem svale af og
skær dem i 1 cm store bidder.
Gem 6 hele aspargeshoveder.
2. Rens og hak peberfrugten.
Pil og hak hvidløget.
Opvarm olien ved jævn varme på en
stor pande.
Brun peberfrugten ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg og steg yderligere 30 sek.
Tilsæt tomaterne med væde, timian og ½ tsk sort peber
og lad det simre, til saucen er jævn, ca. 20 min.
3. Kog raviolien efter pakkens anvisninger.
Lad raviolien dryppe godt af.
4. Kør saucen i foodprocessoren, til den er jævn og glat.
Hæld saucen tilbage på panden og tilsæt aspargesene.
Varm ved jævn varme, til saucen er varm, ca 5 min.
Smag til med salt og sort peber.
Anret raviolien på tallerkener og hæld saucen over.
Drys med reven parmesanost og garner med
aspargeshoveder.
Forårets ravioli:
Pr. portion: Energi: Kcal 175 = kj 711
Kulhydrat 20 g Protein 8 g Fedt 7 g (36%) Fibre 2 g
Tips:
Køb lysegrønne asparges med lige stilke og
lukkede knopper.
Undgå asparges med åbne knopper, de er
oftest gamle og har en bitter smag.
Forbered aspargesene ved at brække enderne af.
Hvis stilkene er kraftige og hårde, kan du skrælle
det yderste lag af med en kartoffelskræller.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.