Logo

Grønsagsris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Grønsagsris

 
Grønsagsris er et mættende tilbehør, der passer til næsten alt okse- eller kalvekød
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 40 min.

 
# Ingredienser
1 løg
35 g smør

3 dl langkornet ris fx parboiled
6½ dl hønsebouillon
salt, peber

2 tynde porrer
2 tynde gulerødder
200 g friske champignon
1 ds (ca. 250 g) asparges
50 g reven ost fx emmentaler

 
* Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint og svits det i 10 g smør i en gryde.
Kom risene i og lad dem tage lidt farve.
Hæld 4 dl bouillon ved samt ½ tsk salt.
Bring det i kog og rør om.
Læg låg på gryden og lad risen koge ved svag varme i ca 20 min.

 
2. Rens og skyl grønsagerne; skær dem i ringe/skiver.
Kog porrer og gulerødder i 1 dl bouillon, tilsat 10 g smør, til de er møre, men dog sprøde.
Lad dem løbe af.


3. Svits de skivede champignon i resten af smørret på en pande.
Lad aspargesene løbe af.
Bland forsigtigt alle grønsagerne i de kogte ris.
Varm det igennem (2-3 min).

 
6. Drys den revne ost over lige inden serveringen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her