Grønsagsris er et
mættende tilbehør, der passer til næsten alt okse- eller kalvekød
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min.
# Ingredienser
1 løg
35 g smør
3 dl langkornet ris fx
parboiled
6½ dl hønsebouillon
salt, peber
2 tynde porrer
2 tynde gulerødder
200 g friske
champignon
1 ds (ca. 250 g) asparges
50 g reven ost fx emmentaler
* Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint og
svits det i 10 g smør i en gryde.
Kom risene i og lad
dem tage lidt farve.
Hæld 4 dl bouillon
ved samt ½ tsk salt.
Bring det i kog og
rør om.
Læg låg på gryden og
lad risen koge ved svag varme i ca 20 min.
2. Rens og skyl
grønsagerne; skær dem i ringe/skiver.
Kog porrer og
gulerødder i 1 dl bouillon, tilsat 10 g smør, til de er møre, men dog sprøde.
Lad dem løbe af.
3. Svits de skivede
champignon i resten af smørret på en pande.
Lad aspargesene løbe
af.
Bland forsigtigt
alle grønsagerne i de kogte ris.
Varm det igennem
(2-3 min).
6. Drys den revne
ost over lige inden serveringen.