En god opskrift på lækre farserede squash med krebsehaler og
grønsager med masser af smag og en god omgang ostesauce og rispilaf med løg og
peberfrugt til...
Til 4 personer.
# Ingredienser
4 små squash
½ dl olie
1 løg
1 rød peberfrugt
2 tomater
50 g mandelsplitter
200 g krebsehaler
eller rejer
salt og peber
Sauce:
50 g smør
50 g mel
5 dl mælk
150 g revet
parmesanost
salt og peber
Rispilaf:
50 g hakket løg
50 g hakket
peberfrugt
100 g smør
250 g ris
5 dl vand
salt
* Tilberedning
Halver squashene på
langs.
Udhul dem med en
teske og gem kødet.
Pensl de halve
squash med olie.
Bag dem i ovnen i 10
min ved 180 °C.
Hak squashkødet,
skær løg, peberfrugt og tomater i terninger.
Varm olien på en
pande og tilsæt løgene.
Svits dem gyldne og
tilsæt squashkød, peberfrugt og tomater sammen med mandlerne.
Lad det hele svitse et par minutter.
Tilsæt
krebsehalerne, krydr med salt og peber og varm det hele igennem.
Sauce: Smelt smørret,
rør melet i og tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring.
Lad saucen koge i 10 min.
Tilsæt osten og lad
den smelte.
Smag saucen til med
salt og peber.
Fordel fyldet i de
bagte squash og hæld ca 2 spsk sauce over hver squash.
Drys med parmesanost
og grill dem i ovnen, til de bliver gyldne.
Rispilaf: Løg og
peberfrugt sauteres i 50 g smør uden at brune.
Risene tilsættes og
rør så, til de har suget smørret.
Tilsæt vand og salt
og læg låg på gryden.
Sæt den i ovnen i 18
min ved 170 °C.
Kom risene i en skål
og tilsæt resten af smørret.
INFO: Rispilaf er en klassisk risret. Der er ganske nem at
lave, og står perfekt som tilbehør til blandt andet kødretter, fisk eller
skaldyr - super godt tilbehør.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.