Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time Kogetid: ¾-1 time Kogetid, bouillon: 1 time. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Hareragout med
bacon og svampe:
1 ung hare (renset vægt ca 1,5 kg)
75 g smør
2 løg
2 gulerødder
4 spsk hvedemel
3 dl rødvin
4 dl harebouillon
Endvidere:
250 g små champignon
25 g smør
4 skiver bacon
20 perleløg (evt. frosne)
1 dl piskefløde
salt og peber
Harebouillon:
ben fra ryg og hals vand
40 g smør
1 løg
1 gulerod
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 tsk salt
*
Sådan laves Hareragout
med bacon og svampe:
1. Gør haren i stand. Se Hare.
2. Skær kødet fra ryg, bove og køller.
Harebouillon:
3. Hug halsen i mindre stykker med en tung, skarp kniv.
4. Pil og hak løget.
Skræl guleroden og skær den i mønter.
5. Brun de delte hals- og benstykker i smørret i en gryde.
Tilsæt løg og gulerod og lad dem brune med et par min.
Hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket.
Tilsæt timian, laurbærblad og en anelse salt og lad
bouillonen koge under låg en times tid. Si den.
Kog den ind for god varme uden låg, til der er ca 4 dl.
Smag endeligt til med salt.
6. Skær kødet i mundrette stykker.
Pil og hak løgene.
Skræl gulerødderne og skær dem i mønter.
Smelt smørret gyldent i en stegegryde og brun kødstykkerne
på alle sider.
Tag dem op.
Brun løg og gulerødder.
Rør hvedemelet i og spæd med rødvin.
Lad det koge igennem.
Tilsæt harebouillon. Lad saucen koge ca 5 min.
7. Læg de brunede kødstykker i gryden.
Dæmp varmen og lad retten snurre under låg 30-40 min.
8. Tag eventuelt kødstykkerne op og si saucen. Læg dem
tilbage.
Det er ikke nødvendigt af hensyn til smagen, men ser finere
ud.
9. Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem kort og koldt og tør dem straks.
Del store champignoner en gang. Pil perleløgene.
10. Smelt 25 g smør gyldent på en pande og rist
champignonerne et par min.
Læg dem på en tallerken og drys let med salt.
11. Steg baconskiverne sprøde på panden.
Læg dem på en tallerken sammen med champignonerne.
Rist miniløgene et par min. i baconfedtet.
12. Læg løgene i gryden til kødet.
Hæld fløden ved og lad retten snurre uden låg et par min.
Smag til med salt og peber.
Hæld ragouten i et varmt (ragout)fad.
13. Del baconskiverne i mindre stykker og fordel dem sammen
med champignonerne over retten.
Server straks med tagliatelle eller »penne«, små nudler, små
hvide kartofler til.
Rønnebærgelé hører efteråret og retten til.
Tips: Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------