Når du laver
pastaretter. er det ofte saucen der bruges mest tid på. Men prøv også selv at
lave selve pastaen! Lav dejen i forvejen - den har godt af at hvile en times
tid inden udrulningen, som du
kan klare med en kagerulle eller med en pastamaskine.
Tid: 30-35 min og
30-60 min hviletid for dejen. 4 pers.
# Ingredienser
6½ dl hvedemel (400
g)
4 æg
1 tsk salt
4 spsk olie
(vand)
KOGNING:
vand og salt
* Fremgangsmåde
1. Læg melet i en
bunke på bordet.
Lav en fordybning i
midten og slå æggene ud i den.
Tilsæt salt og olie.
2. Pisk forsigtigt
æggene sammen med olie og salt. Brug en gaffel.
Bland gerne lidt af
melet i.
3. Saml melet med
begge hænder over æggeblandingen.
4. Ælt mel og æg
sammen til en dej.
Er den meget fast
kan du tilsætte lidt vand.
5. Ælt dejen til den
er blank og elastisk, ca 10 min.
6. Pak dejen ind i
folie. Lad den hvile køligt 30-60 min, gerne mere.
7. Del dejen i to
dele.
Rul hver del meget
tyndt ud på et melet bord.
Dejen må helst ikke
være mere end 1½ mm tyk.
8. Lad den udrullede
dej hvile på melede håndklæder.
Tril dejpladerne
sammen til roulader.
Skær dem i ½ cm brede strimler.
9. Bring rigeligt
vand i kog i en stor gryde. Tilsæt salt.
10. Kom pastaen i og
kog den 5-10 min.
Kogetiden afhænger
af hvor tyndt dejen er udrullet.
11. Lad pastaen løbe
godt af. Hæld den evt. tilbage i gryden.
Tilsæt lidt olie eller smør.
12. Server straks,
fx med sprødstegt bacon, klippet persille og reven ost.
1. Lav en fordybning
midt i melet og slå æggene ud i den.
2. Tril den
udrullede dej sammen og skær rullerne over i strimler på tværs.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta eller med Bacon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------