Paella er super lækker og klassisk spansk risret. Her er den
lavet med rejer, porre, peberfrugt og ærter. Den smager super godt! Find den lette
opskrift her
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 20 min.
# Ingredienser
1 porre
1 rød peberfrugt
1 spsk olie
150 g lange ris
½ liter bouillon
½ tsk gurkemeje
125 g frosne ærter
150 g rejer eller
skaldyrs-miks
salt og peber
purløg eller
forårsløg
Tilbehør: citronbåde og brød
* Tilberedning
1. Steg fintsnittet
porre og peberfrugt i små tern bløde i en sauterpande med olie.
Vend risene i og tilsæt bouillon og gurkemeje.
2. Giv det et opkog,
skru ned for varmen og lad retten simre under låg ca 12 min.
3. Tilsæt ærter og
varm dem igennem.
4. Tilsæt rejer
eller skaldyr og varm igennem 1-2 min.
5. Smag til med salt
og peber, drys med fintsnittet forårsløg eller purløg og server direkte fra
panden.
INFO: Paella er en spansk risret lavet med kød, fisk,
skaldyr og evt snegle. Retten krydres med safran. Ofte bruges ærter, spansk
chorizo pølse samt peberfrugter. Paellaen stammer fra Valencia og navnet
skyldes navnet på den særlige pande af samme navn.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.